Feladom - Kezdődik!

2014.01.30 20:36

Szombaton Feladom címmel új regénnyel jelentkezem, íme egy kis ízelítő:

Cassy a barátnőjével ült a színházteremben, ahol kivételesen nem színdarabot néztek meg, hanem egy Ryan nevű énekesnek a koncertjét.

Elli kapott két jegyet és megkérte, hogy kísérje el, ezért volt most itt. Cassy annyit tudott erről az énekesről, hogy vegyítette a pop és a klasszikus zene elemeit. Ezt is Elli mesélte neki, az odavezető úton, és azt, hogy lesz élő zenekar, zongora, hegedű, háttérénekesek, és minden, ami kell.

Nem szeretem az komolyzenét, remélem nem maradt meg túl sok belőle, mikor összegyúrták a poppal – morfondírozott magában Cassy. Elli ezalatt élénken nézegetett a közönség sorai között, hátha talál valami ismerőst, de nem járt sikerrel.

Néhány perc múlva elsötétedett a nézőtér, félrehúzták a függönyöket és egy férfi lépett a színpadra, aki felkonferálta Ryant.

Az énekes, fekete nadrágban, és fekete feltűrt ujjú ingben lépett színre. Megállt a kikészített mikrofon előtt, lehajtotta a fejét, megszólalt a zongora, különösen szép dallamot játszva. Aztán felhangzott Ryan hangja ami… csodálatos volt. Olyan szépen csengett a nézőtéren a zongora és az énekhang együttese, hogy Cassy szíve gyorsabban kezdett kalapálni, és le sem vette a szemét az énekesről.

A férfi felemelte a fejét, egyenesen Cassyre nézett és ő úgy érezte, egyedül neki énekel és csakis az ő kedvéért csendülne fel ez a csodaszép dal.

Az egész csak egy pillanat volt, Ryan már másra nézett, de Cassy úgy érezte, mintha Amor nyila találta volna el.

Szinte bódulatban ülte végig a koncertet, csak a férfit látta és a hangját hallotta. Nem érzékelt semmi mást. Nem látta a mögötte éneklő vokalistákat, nem tudta nő vagy férfi ült a zongoránál, nem vette figyelembe a nézőtéren tapsoló embereket.

A koncert véget ért és Ryan már nem jött ki többet a színpadra. A fények felgyulladtak a nézőtéren és az emberáradat megindult kifelé.

Tudta, hogy van rá lehetőség, hogy autógrammot kérjenek, de nem merte felhozni Ellinek a dolgot, hisz ilyesmit a tinik csinálnak, nem olyan nők, akik lassan a 23-at is betöltik.

  • Hogy tetszett? – kérdezte Elli vidáman.

Nem tudta mit mondjon, hisz az igazat, hogy mennyire lenyűgözte, hogy egy teljesen más világban érezte magát ez alatt a másfél óra alatt igazán nem mondhatta el.

  • Jó volt, szép dalokat énekelt – mondta ezeket az egyszerű szavakat.
  • Fantasztikusakat! – nyugtázta Elli is.

A lakásába érve még mindig elvarázsolva érezte magát. Első dolga volt, hogy utánanézzen ennek az énekesnek. Hogy lehet az, hogy ő még soha nem hallott róla? – kérdezte magától. Mohón szívta magába az összes információt amit megtalált, és egész éjszaka hallgatta a zenéit.

Olyan izgatott volt még órákkal a koncert után is, mintha legalább is egy jól sikerült randevúról jött volna haza.